Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A lisztet szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a sót, az olívaolajat, vizet, a lecsepegtetett fehérbabot, végül morzsold rá az élesztőt is. Alaposan keverd össze, majd helyezd át egy lapos felületre, és dagaszd a tésztát addig amíg ruganyossá nem válik. Formázd gömb formájúra, és helyezz rá egy akkora edényt lefordítva, amiben kényelmesen elfér a tészta.
― Második lépés
30 perc kelesztés után nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 2 cm vastagságúra és alaposan nyomkodd ki belőle a levegőt. Sodord fel vekni formájúra, majd hagyd még további 10 percig pihenni. Helyezd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt hőálló jénai edénybe (fontos, hogy legyen fedője is) és harántirányban vágd be a tetejét (kb. 4 cm mélyen) három helyen egy éles, vékony pengéjű késsel. Egy ecset segítségével vizezd be a tészta tetejét úgy, hogy mindenhol érje (nem baj, ha kicsit lefolyik rajta). Végül a jénai tál fedőjének a belsejét is vizezd be, majd helyezd rá, és rakd a 220 °C-ra előmelegített sütőbe 40-45 percig.
― Harmadik lépés
A sütés végén ellenőrizd a kenyér színét, ha nem elég barna, vedd le róla a fedőt, és még néhány percig pirítsd az ízlésednek megfelelő színűre. A sütés végeztével helyezd a még forró kenyeret egy rácsra, vagy ha ez nem áll rendelkezésedre fordítsd fejjel lefelé, hogy tudjon kihűlni. Felvágni csak akkor fogod tudni, amikor már kézmelegre visszahűlt.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,