• Termékeink
  • Receptek
  • Blog
Menu
  • Termékeink
  • Receptek
  • Blog
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat
Menu
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat

Termékeink

Receptek

Blog

Rólunk

Karrier

Kapcsolat

  • Előétel
  • , 120p

Fehér babos kenyér

0
  • Fehérbab

Hasonló receptek

Sült csicseriborsó fűszeresen recept

Sült csicseriborsó fűszeresen

  • Előétel
  • 60p
Spenótos-kukoricás szendvics recept

Spenótos-kukoricás szendvics

  • Előétel
  • 60p
Kukoricalepény recept

Kukoricalepény

  • Előétel
  • 90p
Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte recept

Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte

  • Főétel
  • 90p

Hozzávalók

25
dkg
liszt
1
teáskanál
só
2
dkg
élesztő
3
evőkanál
olívaolaj
14
dkg
víz
1
konzerv
GLOBUS Fehérbab nagyszemű

Termékajánlatunk a recepthez

GLOBUS Fehérbab nagyszemű konzerv

GLOBUS Fehérbab nagyszemű

A Globus Kidney babhoz hasonlóan, a fehér bab esetében is csak a kreativitásunk szabhat határt a felhasználási lehetőségeknek.

Elkészítés

Kipróbáltam, szuper lett

― Első lépés

A lisztet szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a sót, az olívaolajat, vizet, a lecsepegtetett fehérbabot, végül morzsold rá az élesztőt is. Alaposan keverd össze, majd helyezd át egy lapos felületre, és dagaszd a tésztát addig amíg ruganyossá nem válik. Formázd gömb formájúra, és helyezz rá egy akkora edényt lefordítva, amiben kényelmesen elfér a tészta.

― Második lépés

30 perc kelesztés után nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 2 cm vastagságúra és alaposan nyomkodd ki belőle a levegőt. Sodord fel vekni formájúra, majd hagyd még további 10 percig pihenni. Helyezd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt hőálló jénai edénybe (fontos, hogy legyen fedője is) és harántirányban vágd be a tetejét (kb. 4 cm mélyen) három helyen egy éles, vékony pengéjű késsel. Egy ecset segítségével vizezd be a tészta tetejét úgy, hogy mindenhol érje (nem baj, ha kicsit lefolyik rajta). Végül a jénai tál fedőjének a belsejét is vizezd be, majd helyezd rá, és rakd a 220 °C-ra előmelegített sütőbe 40-45 percig.

― Harmadik lépés

A sütés végén ellenőrizd a kenyér színét, ha nem elég barna, vedd le róla a fedőt, és még néhány percig pirítsd az ízlésednek megfelelő színűre. A sütés végeztével helyezd a még forró kenyeret egy rácsra, vagy ha ez nem áll rendelkezésedre fordítsd fejjel lefelé, hogy tudjon kihűlni. Felvágni csak akkor fogod tudni, amikor már kézmelegre visszahűlt.

Hasonló ínycsiklandó receptek

Neked ajánljuk

0

Sült csicseriborsó fűszeresen

Előétel ,

0

Spenótos-kukoricás szendvics

Előétel ,

0

Kukoricalepény

Előétel ,

0

Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte

Főétel ,

0

Füstölt makréla-, cékla- és almasaláta krémes tormaöntettel

Főétel, Saláta ,

Previous
Next

Az összes megjelenítése

Értesülnél újdonságainkról ?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

4030 Debrecen, Monostorpályi út 92.

info.globus@eureden.com

+36 52 508 100

Facebook-f Instagram Youtube

Oldaltérkép

  • Termékeink
  • Receptek
  • Blog
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat
  • Sajtóközlemény GINOP 2020

Adatvédelem

  • Adatkezelési szabályzat
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie szabályzat
  • Aktuális Facebook nyereményjáték szabályzat

Kérelmek

  • Tájékoztató kérése személyes adatok kezelésére
  • Személyes adatok törlésére

Copyright © 2020. Minden jog fenntartva.