Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A tortilla készítéséhez a kétféle lisztet a sütőporral együtt szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd adj hozzá 2 dl langyos vizet és a folyékonnyá olvasztott vajat. Addig gyúrd, amíg egy egyenletes és rugalmas tésztát nem kapsz. Pihentesd 10 percig, a száradással vigyázni kell ezért fontos, hogy légmentesen zárd le ez idő alatt.
― Második lépés
Szaggasd ki egyforma 10 dkg-os darabokra, majd gömbölyítsd addig, amíg újra egybefüggő, rugalmas lesz. Egy száraz tapadásmentes serpenyőt melegíts fel erősen. A tésztákat sodrófa segítségével nyújtsd ki vékonyra (kb. 0,02 cm), majd helyezd a forró serpenyőbe, és kezdd el pirítani. Rövid idő kell neki, gyorsan kell dolgozni, mert hamar megég. Az aranybarna szín az ideális. A serpenyőből egymásra szedd őket, majd az utolsóra egy tiszta, vizes (erősen kicsavart) konyharuhát helyezz.
― Harmadik lépés
Amikor a ruha megszáradt, készen áll a következő műveltre a tortillád. Vágd fel egyforma háromszögekre, majd forró, bő olajban süsd ízlésednek megfelelő barnaságúra, majd egy papírral bélelt tepsibe szedd őket, és hagyd teljesen kihűlni.
― Negyedik lépés
A mártogatóshoz a lecsepegtetett chilis zöldségkeverékhez add hozzá a finomra vágott petrezselyemzöldjét és az olívaolajat, majd egy rúdmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé. Ízesítsd a chili fűszerkeverékkel, sóval, borssal és frissen tört fokhagymával.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,