• Termékeink
  • Receptek
  • Blog
Menu
  • Termékeink
  • Receptek
  • Blog
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat
Menu
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat

Termékeink

Receptek

Blog

Rólunk

Karrier

Kapcsolat

  • Előétel
  • , 60p

Fűszeres nachos chilis bab mártogatóssal

0
  • Chilis zöldségkeverék

Hasonló receptek

Sült csicseriborsó fűszeresen recept

Sült csicseriborsó fűszeresen

  • Előétel
  • 60p
Spenótos-kukoricás szendvics recept

Spenótos-kukoricás szendvics

  • Előétel
  • 60p
Kukoricalepény recept

Kukoricalepény

  • Előétel
  • 90p
Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte recept

Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte

  • Főétel
  • 90p

Hozzávalók

30
dkg
liszt
10
dkg
kukoricaliszt
5
dkg
vaj
1
mokkáskanál
sütőpor
1
evőkanál
chili fűszerkeverék
1
kis csomag
petrezselyemzöld
1
konzerv
GLOBUS Chilis zöldségkeverék
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
olívaolaj
olaj a sütéshez

Termékajánlatunk a recepthez

GLOBUS Chilis zöldségkeverék konzerv

GLOBUS Chilis zöldségkeverék

A pikáns, de természetes ízek szerelmeseinek álmodtuk meg ezt a zöldségkeveréket.

Elkészítés

Kipróbáltam, szuper lett

― Első lépés

A tortilla készítéséhez a kétféle lisztet a sütőporral együtt szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd adj hozzá 2 dl langyos vizet és a folyékonnyá olvasztott vajat. Addig gyúrd, amíg egy egyenletes és rugalmas tésztát nem kapsz. Pihentesd 10 percig, a száradással vigyázni kell ezért fontos, hogy légmentesen zárd le ez idő alatt.

― Második lépés

Szaggasd ki egyforma 10 dkg-os darabokra, majd gömbölyítsd addig, amíg újra egybefüggő, rugalmas lesz. Egy száraz tapadásmentes serpenyőt melegíts fel erősen. A tésztákat sodrófa segítségével nyújtsd ki vékonyra (kb. 0,02 cm), majd helyezd a forró serpenyőbe, és kezdd el pirítani. Rövid idő kell neki, gyorsan kell dolgozni, mert hamar megég. Az aranybarna szín az ideális. A serpenyőből egymásra szedd őket, majd az utolsóra egy tiszta, vizes (erősen kicsavart) konyharuhát helyezz.

― Harmadik lépés

Amikor a ruha megszáradt, készen áll a következő műveltre a tortillád. Vágd fel egyforma háromszögekre, majd forró, bő olajban süsd ízlésednek megfelelő barnaságúra, majd egy papírral bélelt tepsibe szedd őket, és hagyd teljesen kihűlni.

― Negyedik lépés

A mártogatóshoz a lecsepegtetett chilis zöldségkeverékhez add hozzá a finomra vágott petrezselyemzöldjét és az olívaolajat, majd egy rúdmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé. Ízesítsd a chili fűszerkeverékkel, sóval, borssal és frissen tört fokhagymával.

Hasonló ínycsiklandó receptek

Neked ajánljuk

0

Sült csicseriborsó fűszeresen

Előétel ,

0

Spenótos-kukoricás szendvics

Előétel ,

0

Kukoricalepény

Előétel ,

0

Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte

Főétel ,

0

Füstölt makréla-, cékla- és almasaláta krémes tormaöntettel

Főétel, Saláta ,

Previous
Next

Az összes megjelenítése

Értesülnél újdonságainkról ?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

4030 Debrecen, Monostorpályi út 92.

info.globus@eureden.com

+36 52 508 100

Facebook-f Instagram Youtube

Oldaltérkép

  • Termékeink
  • Receptek
  • Blog
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat
  • Sajtóközlemény GINOP 2020

Adatvédelem

  • Adatkezelési szabályzat
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie szabályzat
  • Aktuális Facebook nyereményjáték szabályzat

Kérelmek

  • Tájékoztató kérése személyes adatok kezelésére
  • Személyes adatok törlésére

Copyright © 2020. Minden jog fenntartva.