Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A lazacot vágd egyforma darabokra, sózd, borsozd, majd egy tapadásmentes serpenyőben süsd meg pirosra úgy, hogy a bőre ropogjon.
― Második lépés
A lecsepegtetett lencséhez add hozzá a tojások felét, a reszelt vöröshagymát, a zsemlemorzsát és a kéksajtot. Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával, majd dolgozd el alaposan. Formázz belőle egyforma gömböket, majd forró, bő olajban süsd ki aranybarnára.
― Harmadik lépés
A hollandi mártáshoz a tojássárgákat tedd egy fém keverőtálba, majd add hozzá a tejszínt. Helyezd forrásban lévő, de nem túl gyorsan fövő vízzel telített edényre, és folyamatos kevergetés mellett hagyd, hogy a melegítés közben besűrűsödjön. Ekkor vékony sugárban add hozzá a vajat gyors keverés közben, ízesítsd sóval és citromlével.
― Negyedik lépés
Tálaláskor a lencsefasírtokra helyezd a halat, majd ízlésed szerint rá vagy mellé a mártást.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,