Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A megtisztított hagymát, angol zellert és sárgarépát vágd finomra, majd olívaolajon pirítsd meg kissé. Add hozzá a hámozott paradicsomot, a Worchestert, a cukrot, majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Add hozzá a lecsepegtetett olívás kukoricát és forrald 30 percig, majd fedő alatt pihentesd, hogy az ízek összeérjenek.
― Második lépés
A lisztet a parajporral szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd adj hozzá egy evőkanál vizet, két darab tojást, egy teáskanál sót és az ecetet. Alaposan gyúrd össze, amíg egy ruganyos tésztát nem kapsz. Csomagold be fóliába légmentesen, és hagyd pihenni 20 percig.
― Harmadik lépés
Vágd a tésztát kisebb darabokra, majd sodord vékony, hosszú szálakra. Egy fém vagy fa nyársra tekerd fel úgy, hogy a hosszúsága maximum 5 cm legyen. Forrásban lévő bő vízben főzd meg, majd helyezd a paradicsomszószba, és lassú tűzön forrald néhány percig.
― Negyedik lépés
Tálaláskor szórd meg frissen vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,