Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A baconszeleteket egy tapadásmentes serpenyőben, folyamatos forgatás mellett süsd pirosra, majd helyezd kéztörlő papírra, és hagyd kihűlni.
― Második lépés
A serpenyőben visszamaradt zsírban süss kérget az egészben hagyott mangalicaszűzre, sózd, borsozd és a végén add hozzá a zúzott fokhagymát is. 175 °C-os előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd tekerd alufóliába, tálalásig hagyd ebbe pihenni.
― Harmadik lépés
A burgonyákat alaposan mosd meg, ízlésed szerint elvághatod ketté, de egészben is készítheted. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával alaposan dörzsöld be, és süsd 180 °C-os sütőben 35 percig.
― Negyedik lépés
A vajat hevítsd fel egy forralóban, majd add hozzá a lecsepegtetett borsót, és sóval ízesítsd. Botmixer segítségével turmixold le teljesen egyneművé.
― Ötödik lépés
Tálaláskor tedd a burgonyákat a tányérra, vágd fel a mangalicát vastagabb érmékre, kis adagokban (pöttyözve) helyezd el a borsópürét, és tedd rá a bacon chipset a tetejére.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,