Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A megtisztított vöröshagymát, angol zellert és sárgarépát vágd finomra, majd olívaolajon pirítsd meg enyhén. Add hozzá a darált húsokat, és pirítsd fehéredésig. Öntsd rá a vörösbort, majd főzd vissza zsírjára. Ekkor mehet bele a hámozott paradicsom, a Worchester, a cukor, só, bors és a fokhagyma. Fokozatosan főzd, kevés vízzel sokszor felöntve, krémessé kell párolnod.
― Második lépés
A vajat olvaszd ki egy serpenyőben, majd add hozzá a lisztet, és enyhén pirítsd meg. Add hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett forrald, amíg be nem sűrűsödik, majd add hozzá a lecsepegtetett olívás kukoricakonzervet. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, majd add hozzá a kész húsalaphoz, és alaposan dolgozd el.
― Harmadik lépés
A lasagne tésztákat forrásban lévő vízben csak addig főzd, amíg rugalmassá válnak, majd hűtsd le folyó hideg víz alatt.
― Negyedik lépés
Egy kicsit mélyebb (kb. 5 cm-es) tepsibe rétegezve helyezd egymásra a zöldséges húskrémet és a tésztákat, majd zárásként a mozzarella szeleteket tedd rá. 180 °C-os előmelegített sütőben süsd aranybarnára, és tálald friss rukkolával.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,