Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A lisztet szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá az élesztőt, a sót, az olívaolajat és 1,2 dl langyos vizet. Alaposan dolgozd el addig, amíg egy rugalmas tésztát nem kapsz. Tedd egy lefedhető tálba, és kend be kevés olívaolajjal, majd zárd le. A kelesztés szobahőmérsékleten általában másfél óra, de, ha már a duplájára nő, használható a pizzatészta.
― Második lépés
A megtisztított hagymát, angol zellert és sárgarépát vágd finomra, majd olívaolajon pirítsd meg kissé. Add hozzá a hámozott paradicsomot, a Worchestert, a cukrot, majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Forrald 30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
― Harmadik lépés
A tésztát nyújtsd ki kerekre, lehetőleg kézzel dolgozz, mert úgy rusztikusabb lesz a végeredmény. Tedd egy tapadásmentes serpenyőbe, majd kend meg a paradicsomszósszal és a lecsepegtetett El Dorado mix konzervet egyenletesen oszlasd el rajta. A szeletelt mozzarella sajtot szintén egyenletesen terítsd végig a tésztán, majd nagy lángon gyújts alá a serpenyőnek. Addig kell pirítanod, amíg a tészta könnyedén és egyben mozog a serpenyőben. Ekkor helyezd át egy tepsibe, és 230 °C-os előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
― Negyedik lépés
Tálaláskor vágd fel ízlésednek megfelelően, és igény szerint szórhatsz rá friss rukkolát is.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,