Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A csirkemellet nyitott szeleteléssel vágd minél nagyobb szeletekre, majd óvatosan klopfold őket egyforma vastagságúakra (kb. 0,5 cm-re). Ízesítsd sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel.
― Második lépés
A rikottát a lecsepegtetett paprikás zöldségkeverékkel alaposan keverd össze, majd egy szélesebb csíkban helyed a csirkeszeletek közepére. Tekerd fel szorosan, majd tedd hűtőbe 20 percig.
― Harmadik lépés
A panko morzsát a zúzott fokhagymával kézzel erősen morzsold el többször, amíg teljesen eltűnik közte. A húsokat először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül a fokhagymás morzsába.
― Negyedik lépés
Nem túl forró (kb. 165 °C-os) olajban süsd aranybarnára, majd helyezd papírra, hogy felszívja a felesleges olajat. Ha nem vagy biztos benne, hogy átsült, 150 °C-os előmelegített sütőben süsd még további 15 percig. Közvetlen tálalás előtt vágd fel.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,