Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A spagetti tésztát tedd forrásban lévő, enyhén sózott vízbe, és főzd al dente-re (töréskor még egy tésztacsík látszik). A tészta főzőlevét még tedd félre, később szükség lesz még rá.
― Második lépés
A tojások felét válaszd ketté, majd a sárgáját tedd egy keverőtálba. Add hozzá a tojások másik felét (ezeket már egészben), a tejszínt és a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Ízesítsd sóval és borssal.
― Harmadik lépés
A bacont vágd fel ízlésesen vékony csíkokra, majd egy nagyobb serpenyőben süsd zsírjára. Ekkor tedd hozzá a lecsepegtetett zöldborsó konzervet és a spagettit.
― Negyedik lépés
Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tojásos tejszínt és egy kevés tészta főzőlevet. Amikor úgy érzed, hogy kezd pirulni adj hozzá néhány evőkanál főzővizet. A Carbonara akkor van készen, amikor a tojás már teljesen besűrűsödött, krémes állagú, de nem darabos, nincs kicsapódva.
― Ötödik lépés
Tálaláskor reszelt parmezánnal szórd meg alaposan.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,