Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A megtisztított sárgarépából, petrezselyemgyökérből, zellerből (csak a gumóból), vöröshagymából és TV paprikából sóval, borssal és fokhagymával készíts egy erős ízű (zöldséglevesszerű) alaplevet, majd szűrd le, és tedd egy magasabb falú fazékba.
― Második lépés
A petrezselyem, zeller zöldjét finomra, a paradicsomokat nagyobb kockákra vágd, majd add az alapléhez a lecsepegtetett paprikás zöldségkeverékkel együtt, és kezdd el forralni.
― Harmadik lépés
Az alaposan megtisztított fekete kagylókat válogasd ki, ami ki van nyílva főzés előtt, az nem használható. Közvetlenül tálalás előtt add a forrásban lévő alapléhez, és néhány perc alatt kinyílnak. Amik nem nyíltak ki, szintén nem használhatóak, ki kell válogatnod őket.
― Negyedik lépés
Tálalás előtt ízlésednek megfelelően törj rá fokhagymát.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,