Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A konzervborsót szűrd le, majd pürésítsd meg.
― Második lépés
Egy tálban a 20 dkg vajat és a 15 dkg cukrot keverd krémesre, majd üsd bele a tojást, add hozzá a zöldborsópürét, a vaníliát és fél citrom levét. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a csipetnyi sóval. Ezt a száraz keveréket lassan adagolva keverd bele a másik egyvelegbe. A kis tortaformát béleld ki sütőpapírral vagy vajazd-lisztezd, és kanalazd bele a keveréket, és kb fél órára told be a sütőbe.
― Harmadik lépés
A krémhez keverd össze lágy állapotúra a 15 dkg vajat és a 30 dkg cukrot (porcukorral ideális). Csöpögtesd bele a citrom másik felét, majd keverd össze. Rakd a hűtőbe, hogy összeálljon.
― Negyedik lépés
Ha kész a tészta, akkor hagyd egy darabig hűlni. Két- vagy háromfelé vágd, töltsd meg a krémmel, majd rakd egybe őket, és kívülről is kend be a töltelékkel. A díszítéshez használj zöldborsót.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,