Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A lisztet a tojásokkal, a sóval, a parajporral (opcionális) és 2 evőkanál vízzel gyúrd csomómentesre, majd alaposan csomagold be, és hagyd pihenni 20-25 percig.
― Második lépés
A megtisztított hagymát, angol zellert és sárgarépát vágd finomra, majd olívaolajon pirítsd meg kissé. Add hozzá a hámozott paradicsomot, a Worchestert, a cukrot, majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Forrald 30 percig, majd fedő alatt pihentesd, hogy az ízek összeérjenek.
― Harmadik lépés
A gyúrt tésztát nyújtógép segítségével 0,02 cm-es vékonyságúra nyújtsd ki, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki belőlük szabályos köröket. Vékonyan kend le felvert egész tojással, majd a lecsepegtetett zöldbabot egy evőkanál segítségével halmozd a közepére. Hajtsd félbe a tésztákat, és egy evővillával nyomd le alaposan a szélüket. Óvatos mozdulatokkal kezd el összecsípni középen a tésztát addig, amíg egy szabályos batyu formát nem kapsz.
― Negyedik lépés
A kész fiochettiket forró, bő vízben főzd meg, majd tedd egyből a paradicsomszószba, és forrald még néhány percig.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,