Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A megtisztított hagymát vágd apró kockákra, majd a vajon pirítsd meg. Helyezd bele a rizst és kavargasd, míg teljesen kiüvegesedik.
― Második lépés
Először a fehérborral öntsd fel és folyamatos kavargatás mellett hagyd, hogy teljesen felvegye. A továbbiakban szakaszosan öntögesd vízzel teljesen addig, amíg a rizs megpuhul, sóval és borssal ízesítsd. Az utolsó felöntésnél tedd bele a kurkumát is.
― Harmadik lépés
A kész rizottót terítsd ki egy tálcára és hagyd kézmelegre hűlni. Közben a borsó és bébirépa konzervet szűrd le.
― Negyedik lépés
A formázáshoz a rizsből egy gombócot helyezz a tenyeredbe, lapítsd ki és mehetnek bele a zöldségek. Óvatosan újra gömbbé kell formáznod, majd erősen meg kell nyomkodnod, hogy a levegő teljesen távozzon. A rizsgolyókat klasszikus módon panírozd, majd forró olajban süsd aranybarnára.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,