Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A tintahalakat először alaposan mosd meg, majd távolítsd el az úgynevezett üvegcsontot, ami a hal belső, zárt részében található (kézzel könnyen eltávolítható, nem minden esetben van benne).
― Második lépés
A kivit vágd ketté, és nyomd ki kézzel a húsát, majd alaposan dörzsöld be vele a tintahal belső felét. Vágd fel 1 cm-es karikákra, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, finomra vágott petrezselyem zöldjével és a lime levével.
― Harmadik lépés
Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsd fel a vajat az olívaolajban, majd add hozzá a tintahalkarikákat. Hirtelen süsd meg, mert nagyon hamar visszakeményedik, többször ellenőrizd sütés közben, amint puhának ítéled, azonnal tedd egy üvegtálba.
― Negyedik lépés
A visszamaradt zsiradékban párold meg kissé a lecsepegtetett paprikás zöldségkeveréket.
― Ötödik lépés
Tálaláskor halmozd a zöldségekre a tintahalat, díszítéshez használhatsz friss rukkolát.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,