• Termékeink
  • Receptek
  • Blog
Menu
  • Termékeink
  • Receptek
  • Blog
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat
Menu
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat

Termékeink

Receptek

Blog

Rólunk

Karrier

Kapcsolat

  • Főétel
  • , 90p

Zöldséges sült calamari (pulpo a la gallega)

0
  • Paprikás zöldségkeverék

Hasonló receptek

Sült csicseriborsó fűszeresen recept

Sült csicseriborsó fűszeresen

  • Előétel
  • 60p
Spenótos-kukoricás szendvics recept

Spenótos-kukoricás szendvics

  • Előétel
  • 60p
Kukoricalepény recept

Kukoricalepény

  • Előétel
  • 90p
Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte recept

Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte

  • Főétel
  • 90p

Hozzávalók

2
db
tintahal (20 dkg)
1
db
kivi
1
db
lime
10
dkg
vaj
1
kis csomag
petrezselyemzöld
1
konzerv
GLOBUS Pritamin mix
só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Termékajánlatunk a recepthez

GLOBUS Paprikás zöldségkeverék konzerv

GLOBUS Pritamin mix

A magyar konyhában sokszor használt pirospaprika szinte bármihez használható, ezért érdemes kipróbálni a csemegekukoricával vegyített formában is.

Elkészítés

Kipróbáltam, szuper lett

― Első lépés

A tintahalakat először alaposan mosd meg, majd távolítsd el az úgynevezett üvegcsontot, ami a hal belső, zárt részében található (kézzel könnyen eltávolítható, nem minden esetben van benne).

― Második lépés

A kivit vágd ketté, és nyomd ki kézzel a húsát, majd alaposan dörzsöld be vele a tintahal belső felét. Vágd fel 1 cm-es karikákra, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, finomra vágott petrezselyem zöldjével és a lime levével.

― Harmadik lépés

Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsd fel a vajat az olívaolajban, majd add hozzá a tintahalkarikákat. Hirtelen süsd meg, mert nagyon hamar visszakeményedik, többször ellenőrizd sütés közben, amint puhának ítéled, azonnal tedd egy üvegtálba.

― Negyedik lépés

A visszamaradt zsiradékban párold meg kissé a lecsepegtetett paprikás zöldségkeveréket.

― Ötödik lépés

Tálaláskor halmozd a zöldségekre a tintahalat, díszítéshez használhatsz friss rukkolát.

Hasonló ínycsiklandó receptek

Neked ajánljuk

0

Sült csicseriborsó fűszeresen

Előétel ,

0

Spenótos-kukoricás szendvics

Előétel ,

0

Kukoricalepény

Előétel ,

0

Cékla, feta sajt és kakukkfű tarte

Főétel ,

0

Füstölt makréla-, cékla- és almasaláta krémes tormaöntettel

Főétel, Saláta ,

Previous
Next

Az összes megjelenítése

Értesülnél újdonságainkról ?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

4030 Debrecen, Monostorpályi út 92.

info.globus@eureden.com

+36 52 508 100

Facebook-f Instagram Youtube

Oldaltérkép

  • Termékeink
  • Receptek
  • Blog
  • Rólunk
  • Karrier
  • Kapcsolat
  • Sajtóközlemény GINOP 2020

Adatvédelem

  • Adatkezelési szabályzat
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie szabályzat
  • Aktuális Facebook nyereményjáték szabályzat

Kérelmek

  • Tájékoztató kérése személyes adatok kezelésére
  • Személyes adatok törlésére

Copyright © 2020. Minden jog fenntartva.