Tradíció – a Globus hazánk egyik legismertebb, hagyományos márkája, amely generációk óta nap mint nap a fogyasztók asztalára kerül.
Természetesség – gyártástechnológiánk elősegíti, hogy a zöldségek minden értékes tápanyagukat megőrizzék, így a fogyasztók tányérjára egészséges, tápláló zöldségek kerüljenek.
Professzionalitás – márkánk minden esetben a megkérdőjelezhetetlen és kiszámítható magas minőségre, és mindenki számára elérhető széles termékválasztékra törekszik
Inspiráció – zöldségeink változatos ételek, levesek, köretek, saláták készítéséhez nyújtanak kiváló alapanyagot, ugyanakkor vannak termékeink, amelyek kész élelmezési megoldást is nyújtanak.
Praktikum – a Globus zöldségkonzervek könnyen és sokáig tárolhatóak, illetve bármikor hozzáférhetőek
A konzerveink veszteség nélkül újrahasznosíthatóak, de a gyártás során keletkező hulladékokat is szelektáljuk, és a lehető legmagasabb százalékban törekszünk az újrahasznosításukra. Jelenleg a gyártás során keletkezett hulladékok 85%-át sikerül újrahasznosítani, és azon dolgozunk, hogy ez a szám növekedjen. Természetesen előfordul, hogy a gyártás során a termékek megsérülnek és nem hozhatóak forgalomba, ezeket a termékeket állati takarmányozásra, állatkertek megsegítésére fordítjuk. A természetesség a polcokra kerülő konzerveknél is fontos számunkra. Nem használunk felesleges adalékanyagokat, így tartósítószert sem. Kizárólag természetes alapanyagokból készülnek a zöldségkonzerveink, hogy egész évben a lehető legegészségesebb formában kerüljenek a vásárlóink asztalára.
· Magyarországon egyedülálló módon 3 egymástól független vállalat használja a Globus márkanevet?
A Globus márkajelzés alatt kapható szószok védjegyhasználati, illetve gyártási és forgalmazási joga az Unilever Magyarország Kft. tulajdona immáron több, mint 20 éve, a konzervált hústermékek tekintetében pedig a csehországi Hamé birtokolja ezen jogokat 2009 óta. Mi, a Globus Konzervipari Zrt kizárólag a Globus márkajelzésű zöldség- és gyümölcskonzervek gyártói, és márkatulajdonosai vagyunk.
· A Globus Zrt. egyike Magyarország legnagyobb tradíciókkal rendelkező konzervgyárainak?
Története egészen a 1882-re nyúlik vissza,és a Weiss-család nevéhez kapcsolható. Ők alapították meg az Első Magyar Konzerv- és Ércárugyárat, ami gyakorlatilag a Globus elődjének nevezhető. A Globus márkát 1924-ben jegyezték be zöldség-és gyümölcskonzervekre.
· A Globus márkát Európában 11 országban forgalmazzuk?
Magyarországon kívül a Balti országokban (Litvánia, Lettország, Észtország), Szerbiában, Macedóniában,Albániában, Boszniában, Koszovóban, Görögországban, és Románia magyarlakta területein is találkozhatunk a polcokon Globus zöldségkonzervekkel.
· Magyarországi termékportfóliónk 48 cikkelemből áll?
Több, mint 10 zöldségféléből álló standard termék és zöldségkeverék, illetve 5 különböző kiszerelés is fellelhető hazai választékunkban a kis formátumoktól egészen a gasztro kiszerelésig.
· Minden termékünk tartósítószermentes?
Az Európai Uniós előírásnak megfelelően nem használunk tartósítószert termékeink gyártásakor. Zöldségkonzerveink a hőkezelési eljárásnak köszönhetően őrzik meg frissességüket, így a gyártás során semmilyen tartósítószerre nincsen szükség. Emellett minden általunk használt konzervdoboz újrahasznosítható és BPA mentes, amely lehetővé teszi, hogy a káros biszfenol-A ne oldódjon bele a termékbe.
· A Vital termékcsaládunk minden tagja hozzáadott só- és cukormentes?
Legújabb termékcsaládunk nem tartalmaz hozzáadott sót, cukrot vagy egyéb adalékanyagot, így a fogyasztóink a zöldségek természetes ízét élvezhetik.
· Alapanyagaink nagy része gyártóüzemünk közvetlen vonzáskörzetéből származik?
A gyártásunk 80-85%-a Debrecen 70-80 km-es vonzáskörzetéből származó alapanyagokból történik. A termesztés során szorosan együttműködünk termelő partnereinkkel, hogy a megfelelő időpontban történő betakarítás után néhány órával már dobozba zárhassuk a friss zöldségeket.