


Rólunk
A mezőgazdászokkal szorosan együttműködve folyamatos figyelemmel kísérjük az alapanyagainkat, már a magok kiválasztásától. Nem csak a zöldségek ízét, de a földet is szeretnénk megóvni a termelés során. Emiatt olyan módszereket alkalmazunk, amelyek megőrzik a talaj termőképességét, tekintettel vannak a biológiai sokféleségre és nem szennyezik a felszín alatti vizeket.
A konzerveink veszteség nélkül újrahasznosíthatóak, de a gyártás során keletkező hulladékokat is szelektáljuk, és a lehető legmagasabb százalékban törekszünk az újrahasznosításukra. Jelenleg a gyártás során keletkezett hulladékok 85%-át sikerül újrahasznosítani, és azon dolgozunk, hogy ez a szám növekedjen. Természetesen előfordul, hogy a gyártás során a termékek megsérülnek és nem hozhatóak forgalomba, ezeket a termékeket állati takarmányozásra, állatkertek megsegítésére fordítjuk.
A természetesség a polcokra kerülő konzerveknél is fontos számunkra. Nem használunk felesleges adalékanyagokat, így tartósítószert sem. Kizárólag természetes alapanyagokból készülnek a zöldségkonzerveink, hogy egész évben a lehető legegészségesebb formában kerüljenek a vásárlóink asztalára.


Tárgy: az európai konzervdobozos zöldségek minősége
A francia EUREDEN anyavállalat nemcsak Magyarországon állítja elő termékeit, hanem Spanyolországban és Franciaországban is.
A termékek magas minőségű előállítása a sztenderdeknek megfelel, a piacon ugyanazt a minőséget kapja minden vásárló, akárhol, Európa bármely részén is teszi kosarába a termékeinket.
Minőségpolitikánk fő eleme, hogy ugyanazt a minőséget mindenki ugyanúgy megkapja függetlenül a vásárlás helyétől.
Globus Konzervipari Zrt. cégtörténete
A GLOBUS Zrt. egyike Magyarország legnagyobb tradíciókkal rendelkező konzervgyárainak.
“Célunk, hogy tevékenységünkkel, termékeink egyenletes minőségével megfeleljünk a nemzetközi előírásoknak és vevőink termékeinkkel szemben támasztott követelményeinek.”
Ez év végén tárgyalások kezdődtek a Bestfoods Hungary Rt-vel és a Knorr Naehrmittel Ag-val. Ennek eredményeképpen az 1999 januárjában aláírt szerződés értelmében a Globus márkanév alatt gyártott ételízesítők – Globus Ketchup, Mustár, Majonéz – valamint a mártások forgalmazásának joga e két céget illette meg. A megállapodás szerint 2002. év végéig e termékeket továbbra is a Globus Rt. állította elő.
Összegezve 3 külön kategóriát lehet differenciálni a Globus márka alatt, amelyek már egymástól független vállalatokhoz tartoznak: a különféle szószokat előállító magyar eredetű termékeket készítő brit-holland tulajdonú Unilever vállalat, mára az ő specialitásuknak számít; a többféle, eredetileg magyar kézből származó konzervált húskészítmény, pástétom, amit a cseh Hamé forgalmaz, valamint a zöldség- és gyümölcskonzerveket előállító Globus Konzervipari Zrt., amely francia tulajdonban áll.
Emellett terjeszkedés történt az Adriai-régió területén.