Főétel
-
1 óra 30 perc

Barbecue bébirépa rántott tojással

Globus logo white

Hozzávalók

-  20 dkg zsemlemorzsa

-  4 db tojás

-  1 l olaj (a sütéshez)

-  1 nagyobb fej vöröshagyma

-  1 dl olíva olaj

-  3 evőkanál barnacukor

-  20 dkg hámozott paradicsom konzerv

-  1 kisebb szár rozmaring

-  1 konzerv Globus bébirépa

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A zsemlemorzsa felét szórd egy szélesebb tálcára, majd csinálj kb. 6 cm átmérőjű mélyedéseket bele. Üsd a tojásokat a mélyedésekbe,majd alaposan szórd meg a maradék zsemlemorzsával és hagyd 20 percig benne. Előmelegített 180°C-os olajban süsd aranybarnára óvatosan, majd helyezd törlőpapírra tálalásig.

2. lépés

A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a barnacukrot. Hagyd, hogy karamellszerűen bevonja, majd add hozzá a hámozott paradicsomot, a vágott rozmaringot. Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával és forrald 30-40 percig lassú tűzön.

3. lépés

A lecsepegtetett bébirépát egy tapadásmentes serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg enyhén, majd add hozzá a paradicsom ragut és forrald néhány percig. Tálaláskor a barbecue bébirépát helyezd tányérra, majd a tetejére a rántott tojást.

Hasonló ínycsiklandó receptek