Főétel
-
2 óra

Palócleves

Globus logo white

Hozzávalók

  • 50 dkg bárányhús
  • 2 dl étolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes konzerv Globus zöldbab
  • 20 dkg tejföl
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors, fokhagyma, fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított vöröshagymát vágd finomra, és enyhén pirítsd meg az étolajban. Add hozzá a szintén finomra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, majd fűszerezve sóval, borssal, fokhagymával és fűszerköménnyel főzd néhány percig, aztán húzd félre.

2. lépés

A bárányhúst vágd egyszer egy centis kockákra. A fűszerpaprikát add a lecsós alaphoz, majd helyezd bele a bárányhúst, és tedd vissza a tűzhelyre. Folyamatos kevergetés mellett hagyd, hogy visszapiruljon a zsírjára, és csak szakaszosan adj hozzá vizet addig, amíg majdnem teljesen megpuhul.

3. lépés

Ekkor add hozzá a megtisztított és szintén egyszer egy centis kockákra vágott burgonyát, majd engedd fel vízzel leves állagúra. Főzd puhára a burgonyát, majd add hozzá a zöldbabot is, ekkor már csak takarékon folytasd a főzést.

4. lépés

Közben készítsd el a habarást a lisztből és a tejfölből egy keverőtálban, habverő segítségével. Mielőtt a leveshez adod, szedj vissza a forró léből a habarásba (a hőkiegyenlítődés miatt) folyamatos kevergetés mellett. Végül öntsd a levesbe a már felmelegedett habarásod, és forrald még néhány percig.

Hasonló ínycsiklandó receptek