Főétel
-
1 óra

Kacsamell cékla csatnival

Globus logo white

Hozzávalók

-  40 dkg kacsamell filé (2 db)

-  1 nagy fej lilahagyma

-  2 evőkanál worchester szósz

-  2 evőkanál balzsamecet  

-  2 evőkanál barna cukor

-  1 szál rozmaring

-  1 mokkáskanál chili paprika töret

-  1 dl olívaolaj

-  1 db Globus cékla konzerv

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított lilahagymát vágd fel vékony szeletekre, majd az olíva olajban pirítsd meg. Add hozzá a barna cukrot, a finomra vágott rozmaringot és chili töretet.

2. lépés

Ha már kezd karamellizálódni kicsit, helyezd bele a Worchestert és a balzsamecetet is. Végül add hozzá a céklát a levével együtt és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Forrald addig, amíg be nem sűrűsödik, majd tedd félre tálalásig.

3. lépés

A kacsamelleket ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, majd egy serpenyőben süsd a bőrét ropogósra közepes lángon. Ezután fordítsd meg és a hús részét is kérgezd meg alaposan. 180 °C-os előmelegített sütőben 15 percig süsd, majd 15 percig hagyd pihenni. Tálaláskor a kacsamellet vágd félbe vagy vékony szeletekre és helyezd a forró csatnira.

Hasonló ínycsiklandó receptek