Előétel
-
45 perc

Joghurtos csicseriborsó saláta harcsatepertővel

Globus logo white

Hozzávalók

·  20 dkg harcsa filé

·  2 evőkanál liszt

·  1 teáskanál fűszerpaprika

·  1 l olaj ( a sütéshez)

·  1 kisebb fej lilahagyma

·  1 kisebb szál sárgarépa

·  1 fej jégsaláta

·  2 dl natúr joghurt

·  2 evőkanál olívaolaj

·  2-3 levél friss tárkony

·  1 db Globus csicseriborsó konzerv

·  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A harcsa filét vágd vékonyabb szeletekre (kb. 3 mm-re), majd fűszerezd sóval, borssal és fokhagymával. A lisztet és a fűszerpaprikát keverd össze egy tálban, majd alaposan forgasd bele a halszeleteket. 180 °C-ra előmelegített olajban süsd teljesen chipsszé, majd helyezd kéztörlő papírra,hogy a maradék olajat teljesen elszívja.

2. lépés

Közben a megtisztított zöldségeket vágd gyufaszál vastagságúra, majd add hozzá az olíva olajat, a finomra vágott tárkonylevelet és a joghurtot. Add hozzá még a lecsepegtetett csicseriborsót is és keverd össze alaposan.

3. lépés

Tálaláskor formázd a salátádat egy tálaló gyűrűsegítségével, majd helyezd rá a már kihűlt haltepertőt.

Hasonló ínycsiklandó receptek