Főétel
-
1 óra

Bab quiche

Bab quiche
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

-  1 csomag vajas, leveles, előnyújtott tészta

-  4 db tojás

-  1,5 dl tejszín

-  1 kis csokor petrezselyem zöld

-  1 kis fej vöröshagyma

-  1,2 dl olívaolaj

-  10 dkg bacon

-  1 db Globus vörösbab konzerv

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A finomra vágott vöröshagymát és bacont az olíva olajon pirítsd meg, add hozzá a szintén finomra vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot és fokhagymát. Hagyd teljesen kihűlni, majd üsd rá a tojásokat, add hozzá a tejszínt és a lecsepegtetett babot. Alaposan keverd ki és tedd félre.

2. lépés

A vajas tésztát vágd fel 8 egyforma kockára, majd kb. 8 cm átmérőjű soufflé formákba helyezve nyomkodd meg kicsit, hogy teljesen befedje azokat belülről. A széleit egy késsel vágd egyenesre, majd oszd el bennük a babos masszát.

3. lépés

170°C-os előmelegített sütőben süsd 40 percig. A formákból kivéve még piríts rajta 5-6 percig, hogy a tészta is megfelelő színt kapjon. Forrón tálald.

Hasonló ínycsiklandó receptek