- 1 csomag vajas, leveles, előnyújtott tészta
- 4 db tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1,2 dl olívaolaj
- 10 dkg bacon
- 1 db Globus vörösbab konzerv
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A finomra vágott vöröshagymát és bacont az olíva olajon pirítsd meg, add hozzá a szintén finomra vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot és fokhagymát. Hagyd teljesen kihűlni, majd üsd rá a tojásokat, add hozzá a tejszínt és a lecsepegtetett babot. Alaposan keverd ki és tedd félre.
2. lépés
A vajas tésztát vágd fel 8 egyforma kockára, majd kb. 8 cm átmérőjű soufflé formákba helyezve nyomkodd meg kicsit, hogy teljesen befedje azokat belülről. A széleit egy késsel vágd egyenesre, majd oszd el bennük a babos masszát.
3. lépés
170°C-os előmelegített sütőben süsd 40 percig. A formákból kivéve még piríts rajta 5-6 percig, hogy a tészta is megfelelő színt kapjon. Forrón tálald.