- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál ecet
- 3 db tojás
- 10 dkg túró
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 10 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 1 db Globus céklakocka konzerv
1. lépés
A lisztet a sóval, az ecettel és az egész tojássokkal helyezd egy nyújtódeszkára és gyúrd ruganyos tésztává. Fedd le egy lefordított műanyag tállal, hogy ne száradjon amíg a tölteléket elkészíted.
2. lépés
A túrót keverd hozzá a lecsepegtetett céklához és alaposan dolgozd el, végül add hozzá a finomra vágott petrezselyem zöld felét is.
3. lépés
A tésztát nyújtógép segítségével nyújtsd ki 1 mm-re, majd helyezd a tölteléket egyenlő kupacokban a közepére egyenlő távolságokra (kb. 5 cm-ként). Hosszanti irányban hajtsd félbe és nyomkodd ki alevegőt a rétegek közül. Derelyemetsző segítségével vágd el a töltelékek közt a tésztát, majd egy villa segítségével nyomkodd le a széleket.
4. lépés
Forrásban lévő bő vízben főzd meg a tésztákat, közben egy serpenyőben a bort és a vágott petrezselyem zöld másik felét a vajjal forrald ki, majd a megfőtt tésztákat hűtés nélkül egyből helyezd bele. Forgasd össze és forrón tálald.