Főétel
-
1 óra 30 perc

Fűszeres kukoricás sertésragu sült tésztában

Globus logo white

Hozzávalók

-  1 db vöröshagyma

-  1,5 dl olíva olaj

-  20 dkg sertéscomb

-  1 db paradicsom

-  1 kisebb csokor petrezselyem zöld

-  1 konzerv Globus csemegekukorica

-  20 dkg friss leveles tészta

-  1 db tojás

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát kevés olíva olajon pirítsd meg, majd add hozzá az 1 cm-es kockákra vágott sertéscombot. Folyamatos kevergetés mellett hagyd, hogy a saját levét elfője,majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával és főzd teljesen puhára.

2. lépés

A paradicsomot vágd apró kockákra add hozzá a finomra vágott petrezselyemzöldet,a lecsepegtetett kukoricát, majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Egy forró tapadás mentes serpenyőben hirtelen pirítsd át a fűszeres-kukoricás paradicsomot,majd add hozzá a sertés ragut. Amikor elkészült hagyd elhűlni, mert a forrótölteléket nem bírja megtartani a tészta.

3. lépés

A leveles tésztát vágd 4 egyforma darabra, majd oszd szét bennük a ragut. Hajtsd félbe és kend meg egy ecset segítségével a felvert tojással. A széleit alaposan nyomkodd le, majd 175°C -os előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Hasonló ínycsiklandó receptek