- 20 dkg zsemlemorzsa
- 4 db tojás
- 1 l olaj (a sütéshez)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 dl olíva olaj
- 3 evőkanál barnacukor
- 20 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 1 kisebb szár rozmaring
- 1 konzerv Globus bébirépa
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A zsemlemorzsa felét szórd egy szélesebb tálcára, majd csinálj kb. 6 cm átmérőjű mélyedéseket bele. Üsd a tojásokat a mélyedésekbe,majd alaposan szórd meg a maradék zsemlemorzsával és hagyd 20 percig benne. Előmelegített 180°C-os olajban süsd aranybarnára óvatosan, majd helyezd törlőpapírra tálalásig.
2. lépés
A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a barnacukrot. Hagyd, hogy karamellszerűen bevonja, majd add hozzá a hámozott paradicsomot, a vágott rozmaringot. Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával és forrald 30-40 percig lassú tűzön.
3. lépés
A lecsepegtetett bébirépát egy tapadásmentes serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg enyhén, majd add hozzá a paradicsom ragut és forrald néhány percig. Tálaláskor a barbecue bébirépát helyezd tányérra, majd a tetejére a rántott tojást.