- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 30 dkg sertéscomb
- 1 teáskanál fűszerkömény
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 konzerv Globus lencse
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A megtisztított vöröshagymát vágd apróra, majd pirítsd aranybarnára a zsíron. Húzd félre és add hozzá a fűszerpaprikát, a finomra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Helyezd vissza a tűzre, majd add hozzá az 1 cm-es kockákra vágott sertéscombot.
2. lépés
Sűrű kevergetés közben hagyd, hogy a saját leve teljesen elfőjön, majd csak az után pótold szakaszosan vízzel. Közben ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával és fűszerköménnyel.
3. lépés
Amikor a hús félig már megpuhult add hozzá a megtisztított és 0,5 cm-es kockákra vágott zöldségeket, majd engedd fel vízzel ízlésednek megfelelően leves állagúra. Főzd egyenletesen puhára, majd végül add hozzá a lencsét is és forrald még lassú tűzön néhány percig.