Főétel
-
45 perc

Csicseris bundában sült csirkemellek

Globus logo white

Hozzávalók

·  30 dkg csirkemell

·  20 dkg zsemlemorzsa

·  3 db tojás

·  10 dkg liszt

·  1 kis csokor petrezselyem zöld

·  1 evőkanál reszelt parmezán

·  1 l olaj (sütéshez)

·  1 db Globus csicseriborsó konzerv

·  só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A csirkemelleket vágd fel egyenletes szeletekre (vághatod nyugodtan csíkokra is), majd fűszerezd sóval és borssal.

2. lépés

A zsemlemorzsát helyezd egy keverőtálba, majd add hozzá az alaposan lecsepegtetett, papíron leszárított csicseriborsót, a parmezánport és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Alaposan dolgozd össze a keveréket addig, amíg a csicseriborsó szemek teljesen összetörnek.

3. lépés

A csirkemell szeleteket először lisztbe, majd a tojásba forgasd bele, végül a fűszeres csicseri morzsába. Hevítsd az olajat 180°C-ra és süsd a szeleteket aranybarnára. Forrón tálald.

Hasonló ínycsiklandó receptek