· 30 dkg csirkemell
· 20 dkg zsemlemorzsa
· 3 db tojás
· 10 dkg liszt
· 1 kis csokor petrezselyem zöld
· 1 evőkanál reszelt parmezán
· 1 l olaj (sütéshez)
· 1 db Globus csicseriborsó konzerv
· só, bors ízlés szerint
1. lépés
A csirkemelleket vágd fel egyenletes szeletekre (vághatod nyugodtan csíkokra is), majd fűszerezd sóval és borssal.
2. lépés
A zsemlemorzsát helyezd egy keverőtálba, majd add hozzá az alaposan lecsepegtetett, papíron leszárított csicseriborsót, a parmezánport és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Alaposan dolgozd össze a keveréket addig, amíg a csicseriborsó szemek teljesen összetörnek.
3. lépés
A csirkemell szeleteket először lisztbe, majd a tojásba forgasd bele, végül a fűszeres csicseri morzsába. Hevítsd az olajat 180°C-ra és süsd a szeleteket aranybarnára. Forrón tálald.