Főétel
-
1 óra

Ropogós jérce mignon vajas petrezselymes zöldségekkel

Globus logo white

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg vaj
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 db Globus zöldborsó bébirépával
  • 1 l olaj (sütéshez)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A csirkemellet daráld át kétszer, majd add hozzá a tejszínt,ízesítsd sóval, borssal, alaposan keverd össze majd helyezd a hűtőbe 1 óra hosszára.

2. lépés

A hűtőből kivéve formázz belőle kis kerek párnákat, majd klasszikus módon panírozd be és forró 180 °C-os olajban süsd aranybarnára.

3. lépés

Közben a lecsepegtetett borsó-bébirépát egy forró serpenyőben a vajon kezdd el pirítani. Ízesítsd sóval, borssal, végül szórd meg a finomra vágott petrezselyem zölddel. Tálaláskor helyezd a csirke mignonokat a vajas zöldségekre.

Hasonló ínycsiklandó receptek