Előétel
-
1 óra

Naan kenyér forró fehérbab salsával

Globus logo white

Hozzávalók

-  30 dkg liszt

-  fél csomag friss élesztő

-  6 evőkanál natúr joghurt

-  1 dl olíva olaj

-  1 dl tejföl  

-  1 kisebb fej vöröshagyma

-  1 kisebb darab zöldpaprika

-  20 dkg hámozott paradicsom konzerv

-  1 kis csokor petrezselyem zöld

-  2 evőkanál chili fűszer keverék

-  1 mokkáskanál őrölt koriander

-  1 mokkáskanál őrölt római kömény

-  1 db Globus fehérbab konzerv

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A lisztet helyezd egy nagyobb keverőtálba, add hozzá az élesztőt, a joghurtot, az olívaolajat és 1 evőkanál sót. Alaposan dolgozd ki a tésztát és 30 percig hagyd pihenni, kelni.

2. lépés

A finomra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát helyezd szintén egy keverőtálba, majd add hozzá a hámozott paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, római köménnyel, korianderrel és a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Végül add hozzá a chili fűszert, a tejfölt és a villával enyhén összetört, lecsepegtetett fehérbabot.

3. lépés

A megkelt tésztát oszd 3 egyforma részre, majd kézzel nyújtsd ki kb. 2 cm-es vastagságúra. Egy tapadás mentes serpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd helyezd rájuk a babos salsát. Előmelegített 190 °C os sütőben 15 percig süsd míg a teteje megpirul.

Hasonló ínycsiklandó receptek