- 30 dkg liszt
- fél csomag friss élesztő
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 1 dl olíva olaj
- 1 dl tejföl
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb darab zöldpaprika
- 20 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 2 evőkanál chili fűszer keverék
- 1 mokkáskanál őrölt koriander
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 db Globus fehérbab konzerv
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A lisztet helyezd egy nagyobb keverőtálba, add hozzá az élesztőt, a joghurtot, az olívaolajat és 1 evőkanál sót. Alaposan dolgozd ki a tésztát és 30 percig hagyd pihenni, kelni.
2. lépés
A finomra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát helyezd szintén egy keverőtálba, majd add hozzá a hámozott paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, római köménnyel, korianderrel és a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Végül add hozzá a chili fűszert, a tejfölt és a villával enyhén összetört, lecsepegtetett fehérbabot.
3. lépés
A megkelt tésztát oszd 3 egyforma részre, majd kézzel nyújtsd ki kb. 2 cm-es vastagságúra. Egy tapadás mentes serpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd helyezd rájuk a babos salsát. Előmelegített 190 °C os sütőben 15 percig süsd míg a teteje megpirul.