1. lépés
A sushi rizst alaposan mosd át majd szűrőben csepegtesd le. Helyezd egy hőállóedénybe és engedj hozzá kétszeres vizet (jelen esetben 4 dl-t). Add hozzá a rizsecetet és egy teáskanál sót, majd keverd el.
2. lépés
110 °C-ra előmelegített sütőben lefedve párold, amíg a vizet teljesen fel nem veszi (kb. 30 percig). Ha készen van hagyd teljesen kihűlni.
3. lépés
Az algalapokat helyezd egy speciálisan erre a célra való bambusz gyékényre, majd egyenletesen, kb. 0,5 cm vastagon oszlasd el rajta a rizst. Helyezd bele a füstölt lazac szeleteket egymás mellé, majd a lecsepegetett borsó-bébirépát már csak egy csíkban a közepére. Tekerd fel szorosan, többször sodord is át, hogy a levegő teljesen kimenjen belőle.
4. lépés
Minimum 1-2 órára helyezd hűtőbe, majd vágd fel ízlésednek megfelelően kb. 4 cm vastagságú hengerekre. Tálaláskor adhatsz még hozzá pácolt gyömbért is, de ez már csak ízlés kérdése.