Húspogácsa:
· 4 db kisebb édesburgonya
· 1 konzerv Globus fehérbab
· 150 g zsemlemorzsa
· 1 gerezd fokhagyma
· 2 szál újhagyma
· 1 kis csokor friss petrezselyem
· fél tk só
· ízlés szerint bors
Összeállítás:
· 8 db burger buci
· rukkola
· kígyó uborka
· paradicsom
· majonéz
1. lépés
Az édesburgonyát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben főzzük puhára kb 10-15 perc alatt.
2. lépés
A fehérbab konzervet szűrjük le. Egy turmixgépbe rakjuk a babot, a megfőtt édesburgonyát, és kb fél dl vizet (időközben,ha még igényel lehet hozzárakni, de ne essünk túlzásba), turmixoljunk pépesre. Egy tálba mérjük ki a zsemlemorzsát, az apróra kockázott újhagyma zöldjét, az összenyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. Belerakjuk az édesburgonya-fehérbabpürét, majd ízesítjük sóval, borssal és a kurkumával. Jó alaposan keverjük el. A massza akkor jó, amikor egybe áll. Ha esetleg még nem állt volna össze, még egy kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
3. lépés
Nedves kézzel pogácsákat formázunk, kb 8 db lesz ebből a mennyiségből. Egy tálcára zsírpapírra helyezzük, és 20 percre a hűtőbe rakjuk. Egy serpenyőben kevés olajon kisütjük az édesburgonya pogácsákat, minden oldalát 3-4 percig sütjük.
4. lépés
A kettévágott hamburgerbuciknak az alját és a tetejét lepirítjuk egy száraz serpenyőben. Az alját és a tetejét ezt követően megkenjük majonézzel. Az aljára rakjunk friss rukkolát, majd az édesburgonya pogácsát, uborkát, paradicsomot és mehet is rá a tető.