- 30 dkg csirkemell
- 5 dkg liszt
- 6 db tojás
- 15 dkg panko morzsa
- 1,3 l olaj (ebből 1 l a sütéshez)
- 1 db lime
- 1 teáskanál porcukor
- 1 evőkanál mustár
- 1 db kicsi Globus zöldborsó konzerv
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Három darab tojás sárgájához add hozzá a mustárt és egy habverő segítségével keverd simára. Vékony sugárban, folyamatos kavargatás mellett add hozzá olajat. A lecsepegtetett zöldborsó konzervet botmixer segítségével turmixold teljesen simára. Add hozzá a majonézhez, ízesítsd sóval,borssal, porcukorral és a lime kicsavart levével. Tedd hűtőbe pihenni.
2. lépés
A csirkemellet vágd fel ízlésednek megfelelően csíkokra, ízesítsd sóval, borssal. Forgasd bele először lisztbe aztán a felvert tojásokba, végül a panko morzsába. Kb. 180 °C-os olajban süsd aranybarnára, majd hagyd lecsepegni.
3. lépés
Tálaláskor a majonézt tedd egy kínáló tálkába és helyezd mellé a forró csirkemell csíkokat.