· 4 db tojás
· 1 evőkanál ecet
· 2 teáskanál só
· 10 dkg szeletelt bacon
· 10 db (aprószemű) burgonya
· 1 db Globus paradicsomos fehérbab konzerv
1. lépés
Egy forralóba helyezz bele egy tálalógyűrűt (ez lehet akár egy fém pogácsaszaggató is), majd engedd addig vízzel, amíg a gyűrű pereme még éppen ki látszik. Add hozzá az ecetet és a sót majd forrald fel. A gyűrűbe egyesével üsd bele a tojásokat, majd főzd addig, amíg a fehérje teljesen ki nem csapódik (ez kb. 2-3 perc). Ha készen van, gyorsan vedd ki a vízből, mert fontos, hogy a sárgája még folyékony legyen tálaláskor.
2. lépés
A megtisztított burgonyákat szintén főzd meg sós vízben, majd ezt is tedd félre. A bacont egy tapadásmentes serpenyőben süsd pirosra.
3. lépés
Tálaláskor a paradicsomos babot is forrald fel, majd minden elemet ízlésednek megfelelőlen, de fontos hogy forrón helyezz a tányérodra.