Előétel
-
30 perc

Olívás kukoricás füstölt sajtfánkok

Olívás kukoricás füstölt sajtfánkok
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

-  20 dkg füstölt sajt

-  1 kis csokor petrezselyem zöld

-  1 db tojás

-  1 dl tejszín

-  12 dkg liszt

-  5-6 szem olívabogyó

-  1 konzerv Globus csemegekukorica

-  1 l olaj (a sütéshez)

-  só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A füstölt sajtot reszeld apró lyukú reszelőn egy keverőtálba.

2. lépés

Add hozzá a finomra vágott petrezselyem zöldet, a tojást, a tejszínt, a lisztet, a felkarikázott olívabogyót és a lecsepegtetett kukorica konzervet, majd ízesítsd sóval és borssal. Alaposan dolgozd össze, majd hagyd pihenni 10 percig.

3.lépés

Végül egy evőkanál segítségével szaggasd a 180°C -ra felmelegített olajba és süsd teljesen egyenletesen pirosra, majd helyezd kéztörlő papírra,hogy a felesleges olaj tudjon távozni.

Hasonló ínycsiklandó receptek