1. lépés
A malac császárhúst ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával ízlésednek megfelelően, majd 130 C°-os sütőben, bőrével felfelé fordítva három óra hossza alatt süsd készre.
2. lépés
A lecsepegtetett cékla konzervet keverd össze a ricottával és a finomra vágott petrezselyem zölddel. Ezt is ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával.
3. lépés
A leveles tésztát nyújtsd ki egyenletes vastagságúra (kb. 3 mm-re), majd helyezd bele egy csíkban a tölteléket. Tekerd fel, egy villa segítségével szurkáld meg 3 cm-enként. Kend le a felvert tojással egy szilikon ecset segítségével és 160 C°-os előmelegített sütőben 35 perc alatt süsd aranybarnára.
4. lépés
Tálaláskor vágd fel a rétest és a malac császárt is ízlésednek megfelelően, esetleg a hús kisült zsírjával még meglocsolhatod, de ezt már csak közvetlen tálalás előtt.