Főétel
-
1 óra 30 perc

Rántott zöldséges sajtfalatok

Globus logo white

Hozzávalók

  • 1 kis konzerv Globus zöldborsó bébirépával
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 l olaj

Elkészítés

1. lépés

A trappista sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn, majd helyezd egy műanyag tálba. Kezd el melegíteni mikrohullámú sütőben addig, amíg teljesen meg nem olvad és folyékonnyá, nyúlóssá nem vállik. Ekkor a lecsepegtetett zöldségeket gyors mozdulatokkal keverd hozzá.

2. lépés

Ezután terítsd ki egy nagyobb vágódeszkára, és mint egy gyúrt tésztát nyújtsd el egy nyújtófa segítségével 1,5-2 cm vastagságúra. Késsel vágd fel 1,5 cm-es szélességben kb. 10 cm hosszúságúra. Helyezd hűtőbe addig, amíg a sajt vissza nem köt kemény állagúra.

3. lépés

Ha már megáll stabilan kezdheted a panírozást. A klasszikustól némileg eltérően ebben az esetben duplán kell panírozni, tehát liszt- tojás-zsemlemorzsa után még egyszer tojás és zsemlemorzsa következik. Ezt követően forró olajban süsd aranybarnára és forrón tálald.

Hasonló ínycsiklandó receptek