1. lépés
A trappista sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn, majd helyezd egy műanyag tálba. Kezd el melegíteni mikrohullámú sütőben addig, amíg teljesen meg nem olvad és folyékonnyá, nyúlóssá nem vállik. Ekkor a lecsepegtetett zöldségeket gyors mozdulatokkal keverd hozzá.
2. lépés
Ezután terítsd ki egy nagyobb vágódeszkára, és mint egy gyúrt tésztát nyújtsd el egy nyújtófa segítségével 1,5-2 cm vastagságúra. Késsel vágd fel 1,5 cm-es szélességben kb. 10 cm hosszúságúra. Helyezd hűtőbe addig, amíg a sajt vissza nem köt kemény állagúra.
3. lépés
Ha már megáll stabilan kezdheted a panírozást. A klasszikustól némileg eltérően ebben az esetben duplán kell panírozni, tehát liszt- tojás-zsemlemorzsa után még egyszer tojás és zsemlemorzsa következik. Ezt követően forró olajban süsd aranybarnára és forrón tálald.