- 0,5 l tej
- 2 dl tejszín
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 l olaj (sütéshez)
- 8 dkg rukkola
- 2 db lime
- 6-8 levél menta
- 1 db Globus zöldbab konzerv
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg enyhén az olívaolajon, majd engedd fel a tejjel és a tejszínnel. Add hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és a durvára vágott menta leveleket. Forrald 10 percig, közben ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával.
2. lépés
A tűzről levéve egy botmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé. A krémesítés közben add hozzá fokozatosan a lime kicsavart levét. Az olajat hevítsd 180 °C-ra, majd hirtelen süsd meg benne a rukkolát.
3. lépés
Ez néhány másodperc alatt el is készül, majd helyezd több rétegű kéztörlő papírra, hogy az olaj teljesen lecsepegjen. Tálaláskor a levesre helyezd rá a sült rukkolát.