Előétel
-
30 perc

Mentás-limeos zöldbabkrémleves sült rukkolával

Globus logo white

Hozzávalók

-   0,5 l tej

-   2 dl tejszín

-   1 kis fej vöröshagyma

-   1 dl olívaolaj

-   1 l olaj (sütéshez)

-   8 dkg rukkola

-   2 db lime

-   6-8 levél menta

-   1 db Globus zöldbab konzerv

-   só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg enyhén az olívaolajon, majd engedd fel a tejjel és a tejszínnel. Add hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és a durvára vágott menta leveleket. Forrald 10 percig, közben ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával.

2. lépés

A tűzről levéve egy botmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé. A krémesítés közben add hozzá fokozatosan a lime kicsavart levét. Az olajat hevítsd 180 °C-ra, majd hirtelen süsd meg benne a rukkolát.

3. lépés

Ez néhány másodperc alatt el is készül, majd helyezd több rétegű kéztörlő papírra, hogy az olaj teljesen lecsepegjen. Tálaláskor a levesre helyezd rá a sült rukkolát.

Hasonló ínycsiklandó receptek