- 1 db padlizsán
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 db kaliforniai paprika
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 12 dkg feta sajt
- 1 dl olíva olaj
- 1 db Globus csicseriborsó konzerv
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A padlizsánt csomagold be alufóliába a vöröshagymával együtt és 180 °C- os sütőben 30 perc alatt süsd puhára. Ha kihűltek távolítsd el a héjukat, majd egy rúdmixer segítségével turmixold krémmé őket.
2. lépés
Ízesítsd sóval,borssal, fokhagymával és a finomra vágott petrezselyem zölddel. Add hozzá az olíva olajat, a lecsepegtetett csicseriborsót és a darabokra tört feta sajtot.Keverd össze és töltsd bele a félbe vágott, kierezett kaliforniai paprikába,majd 190 °C-os sütőben süsd 25 percig. Forrón tálald.