Főétel
-
1 óra

Ropogós csirkeszárnyak olívás kukoricás sajtkéregben

Ropogós csirkeszárnyak olívás kukoricás sajtkéregben
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

-  8 db csirkeszárny

-  1 l olaj (a sütéshez)

-  15 dkg trappista sajt

-  1 dl olívaolaj

-  5-6 szem olívabogyó

-  1 konzerv Globus csemegekukorica

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

Az alaposan megtisztított csirkeszárnyakat vágd fel ízületekre, a szárnyvégre nem lesz szükséged. Helyezd egy edénybe és engedd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Főzd puhára a szárnyakat, majd 180°C-os előmelegített olajban süsd ropogósra, pirosra.

2. lépés

A sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn, oszd 16 egyenlő részre, majd egy előmelegített, tapadás mentes serpenyőbe (egyesével) egyenletesen eloszlatva, olívaolajon kezd el pirítani. Olvadás közben szórd meg a lecsepegtetett kukoricával, és felkarikázott olívabogyóval, majd helyezd bele a csirkeszárnyakat (szintén egyesével).

3. lépés

Amikor a sajt alja kezd megszilárdulni, megsülni egy szilikon lapáttal óvatosan hajtogasd rá a szárnyakra. Tálaláskor vigyázz arra, hogy sokáig ne érjenek össze, mert hajlamosak összetapadni.

Hasonló ínycsiklandó receptek