- 8 db csirkeszárny
- 1 l olaj (a sütéshez)
- 15 dkg trappista sajt
- 1 dl olívaolaj
- 5-6 szem olívabogyó
- 1 konzerv Globus csemegekukorica
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
Az alaposan megtisztított csirkeszárnyakat vágd fel ízületekre, a szárnyvégre nem lesz szükséged. Helyezd egy edénybe és engedd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Főzd puhára a szárnyakat, majd 180°C-os előmelegített olajban süsd ropogósra, pirosra.
2. lépés
A sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn, oszd 16 egyenlő részre, majd egy előmelegített, tapadás mentes serpenyőbe (egyesével) egyenletesen eloszlatva, olívaolajon kezd el pirítani. Olvadás közben szórd meg a lecsepegtetett kukoricával, és felkarikázott olívabogyóval, majd helyezd bele a csirkeszárnyakat (szintén egyesével).
3. lépés
Amikor a sajt alja kezd megszilárdulni, megsülni egy szilikon lapáttal óvatosan hajtogasd rá a szárnyakra. Tálaláskor vigyázz arra, hogy sokáig ne érjenek össze, mert hajlamosak összetapadni.