1. lépés
A megtisztított vöröshagymát vágd finomra, és enyhén pirítsd meg az étolajban. Add hozzá a szintén finomra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, majd fűszerezve sóval, borssal, fokhagymával és fűszerköménnyel főzd néhány percig, aztán húzd félre.
2. lépés
A bárányhúst vágd egyszer egy centis kockákra. A fűszerpaprikát add a lecsós alaphoz, majd helyezd bele a bárányhúst, és tedd vissza a tűzhelyre. Folyamatos kevergetés mellett hagyd, hogy visszapiruljon a zsírjára, és csak szakaszosan adj hozzá vizet addig, amíg majdnem teljesen megpuhul.
3. lépés
Ekkor add hozzá a megtisztított és szintén egyszer egy centis kockákra vágott burgonyát, majd engedd fel vízzel leves állagúra. Főzd puhára a burgonyát, majd add hozzá a zöldbabot is, ekkor már csak takarékon folytasd a főzést.
4. lépés
Közben készítsd el a habarást a lisztből és a tejfölből egy keverőtálban, habverő segítségével. Mielőtt a leveshez adod, szedj vissza a forró léből a habarásba (a hőkiegyenlítődés miatt) folyamatos kevergetés mellett. Végül öntsd a levesbe a már felmelegedett habarásod, és forrald még néhány percig.