- 2 kisebb darab sárgarépa
- 30 dkg csirkecomb filé
- 2 dl olívaolaj
- 1 db kápia paprika
- 1 konzerv Globus csemegekukorica
- 5-6 szem olívabogyó
- petrezselyem zöld
- 1 kisebb darab cukkini
- 1 db lilahagyma
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A répákat tisztítsd meg és egészben hagyva sós, bő vízben főzd 10 percig, majd hűtsd le folyó víz alatt.
2. lépés
A csirkecomb filét ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával, majd egy tapadás mentes serpenyőben, az olívaolajon süsd teljesen pirosra, közepes fokozaton.
3. lépés
A kápia paprikát vágd vékony csíkokra, majd add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, felkarikázott olívabogyót és a finomra vágott petrezselyem zöldet. A cukkinit vágd 1 cm-es karikákra, majd egy szintén tapadás mentes serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát pirosra olívaolajon.Ugyanebbe a serpenyőbe mehet a hosszában kettévágott, előfőzött répa és a cikkekre vágott, tisztított lilahagyma is. Ezeket is süsd pirosra, végül helyezd bele a kápiás kukorica keveréket is. Ezt szintén pirítsd át, majd halmozd az összes zöldséget egy tálaló edénybe és helyezd a tetejére az ízlésednek megfelelően felvágott, megsült csirkecomb filéket is.