- 20 dkg csirkemell
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1,2 dl olíva olaj
- 1 kg burgonya
- 1 l olaj (sütéshez)
- 3 dl tejszín
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 1 kicsi konzerv Globus zöldborsó bébirépával
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A finomra vágott vöröshagymát az olíva olajon pirítsd meg,majd add hozzá a kb. 1x1 cm-re vágott csirkemellet. Süsd aranybarnára, majd add hozzá a tejszínt és a finomra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsd sóval,borssal és fokhagymával, majd helyezd bele a lecsepegtetett bors-bébirépát.
2. lépés
A burgonyát tisztítsd meg, majd vágd fel 2 mm-es szeletekre. 180 °C-ra melegített olajban süsd aranybarnára, majd kéztörlő papíron szárítsd meg teljesen.
3. lépés
Végül add hozzá a tejszínes raguhoz és forrald fel vele addig, amíg teljesen össze nem áll. Tálaláskor formázd még forrón ízlésednek megfelelően.