- 40 dkg kacsamell filé (2 db)
- 1 nagy fej lilahagyma
- 2 evőkanál worchester szósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 szál rozmaring
- 1 mokkáskanál chili paprika töret
- 1 dl olívaolaj
- 1 db Globus cékla konzerv
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1. lépés
A megtisztított lilahagymát vágd fel vékony szeletekre, majd az olíva olajban pirítsd meg. Add hozzá a barna cukrot, a finomra vágott rozmaringot és chili töretet.
2. lépés
Ha már kezd karamellizálódni kicsit, helyezd bele a Worchestert és a balzsamecetet is. Végül add hozzá a céklát a levével együtt és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Forrald addig, amíg be nem sűrűsödik, majd tedd félre tálalásig.
3. lépés
A kacsamelleket ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, majd egy serpenyőben süsd a bőrét ropogósra közepes lángon. Ezután fordítsd meg és a hús részét is kérgezd meg alaposan. 180 °C-os előmelegített sütőben 15 percig süsd, majd 15 percig hagyd pihenni. Tálaláskor a kacsamellet vágd félbe vagy vékony szeletekre és helyezd a forró csatnira.