Főétel
-
45 perc

Tépett csirkés, olívás franciapirítós

Globus logo white

Hozzávalók

-  20 dkg csirkecomb filé

-  1 dl olívaolaj

-  5-6 szem olívabogyó

-  1 konzerv Globus csemegekukorica

-  10 dkg majonéz

-  10 dkg trappista sajt

-   6 nagyobb szelet friss kenyér

-   só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A csirkecomb filét ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával, majd egy tapadás mentes serpenyőben az olíva olajon süsd meg pirosra mind a két oldalát pirosra, lassú tűzön. A serpenyőt ne mosd el, mert arra még szükséged lesz.

2. lépés

Ha nagyjából kihűlt vágd hosszú szálakra vagy kézzel is tépheted ízlésednek megfelelően, majd helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, felkarikázott olívabogyót, a majonézt, és a reszelt sajtot. Alaposan keverd össze, majd oszd 3 egyenlő részre.

3. lépés

Helyezd bele 3 szelet kenyérbe és oszlasd el egyenletesen, majd helyezd rájuk a további kenyérszeleteket. Helyezd bele a már használt serpenyőbe és egy másik tiszta serpenyő aljával alaposan nyomd össze őket sütés közben. Forgasd meg többször is és addig süsd, amíg minden oldaluk egyenletesen meg nem barnul. Forrón tálald.

Hasonló ínycsiklandó receptek