1. lépés
A tortilla készítéséhez a liszteket a sütőporral szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd adj hozzá 2 dl langyos vizet és a folyékonnyá olvasztott vajat. Addig gyúrd, amíg egy egyenletes és rugalmas tésztát nem kapsz. Pihentesd 10 percig, a száradással vigyázni kell ezért fontos, hogy légmentesen zárd le ez idő alatt.
2. lépés
Szaggasd ki egyforma 10 dkg-os darabokra, majd gömbölyítsd addig, amíg újra egybefüggő, rugalmas lesz. Egy száraz tapadásmentes serpenyőt nagy hőfokra melegíts fel.
3. lépés
A tésztákat nyújtsd ki vékonyra (kb. 2 mm), majd helyezd a forró serpenyőbe és kezd el pirítani. Rövid idő kell neki, gyorsan kell dolgozni, mert hamar megég. Az aranybarna szín az ideális. A serpenyőből egymásra szedd őket, majd az utolsóra egy tiszta, vizes (erősen kicsavart) konyharuhát helyezz. Amikor a ruha megszáradt készen áll a következő műveltre a tortillád.
4. lépés
Vágd fel egyforma háromszögekre, forró bő olajban süsd ízlésednek megfelelő barnaságúra, majd egy papírral bélelt tepsibe szedd őket és hagyd teljesen kihűlni.
5. lépés
A salsa szószhoz a hámozott paradicsomot, a finomra vágott vöröshagymát és paprikát keverd össze a lecsepegtetett kukoricával, majd ízesítsd sóval, borssal,fokhagymával, chiliporral, finomra vágott petrezselyemzölddel és korianderrel. Tálaláskor a kukorica salsát tedd egy külön tálba és szórd körbe a megsült tortilla chipszekkel.