Főétel
-
30 perc

Falafel olívás római salátával

Globus logo white

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej római saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 konzerv Globus csicseriborsó
  • olaj (a sütéshez)
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A lecsepegtetett csicseriborsót alaposan törd össze egy villa segítségével, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zölddel.

2. lépés

Formázz belőle kb. 2 cm-es golyókat, majd forró bő olajban süsd aranybarnára.

3.lépés

A római salátát vágd fel ízlésednek megfelelően, majd locsold meg az olívaolajjal. Tálaláskor a forró falafelt lehetőség szerint add külön tányéron vagy tálald a saláta mellé .

Hasonló ínycsiklandó receptek