1. lépés
A garnélákat tisztítsd meg alaposan, távolítsd el a héját és vágd ki a bélcsatornát, majd mosd meg folyó víz alatt. Helyezd egy kisebb keverőtálba, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és adj hozzá 1 dl olívaolajat. Egy tapadásmentes serpenyőt hevíts 180 c’-ra, majd süsd pirosra a rákokat. Add hozzá a fehérbort és a babot, majd forrald néhány percig. Ezután helyezd hűtőbe, hogy teljesen elhűljön.
2. lépés
Közben az uborkát hámozd meg és vágd 8 egyforma darabra. A közepét mélyítsd ki teljesen az aljáig, de vigyázz, hogy ne szakadjon át. A pácoláshoz lehetőleg tört borsot használj, amit adj az olívaolajhoz. Helyezd bele a bazsalikomleveleket is, majd egy botmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé.Kend be vele az uborkákat és helyezd hűtőbe legalább 1 óra hosszára.
3. lépés
Ha letelt az idő először a babot szedd bele, majd gondosan állítsd bele a rákot is az uborkákba egyesével.