· 25 dkg liszt
· 1 teáskanál só 1
· fél csomag élesztő
· 3 evőkanál olívaolaj
· kb 1,5 dl víz
· 1 db Globus fehérbab konzerv
1. lépés
A lisztet szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a sót, az olívaolajat,vizet, a lecsepegtetett fehérbabot, végül morzsold rá az élesztőt is. Alaposan keverd össze, majd helyezd át egy lapos felületre és dagaszd a tésztát addig amíg ruganyossá nem válik. Formázd gömb formájúra és helyezz rá egy akkora edényt lefordítva, amiben kényelmesen elfér a tészta.
2. lépés
30 perc kelesztés után nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 2 cm vastagságúra és alaposan nyomkodd ki belőle a levegőt. Sodord fel vekni formájúra, majd hagyd még további 10 percig pihenni. Helyezd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt hőálló jénai edénybe (fontos, hogy legyen fedője is) és haránt irányban vágd be a tetejét (kb. 4 cm mélyen) három helyen egy éles, vékony pengéjű késsel.
3. lépés
Végül egy ecset segítségével vizezd be a tészta tetejét úgy, hogy mindenhol érje (nem baj, ha kicsit lefolyik rajta).Végül a jénaitál fedőjének a belsejét is vizezd be, majd helyezd rá és tedd be a 220 °C-ra előmelegített sütőbe 40-45 percig. A sütés végén ellenőrizd a kenyérszínét, ha nem elég barna vedd le róla fedőt és még néhány percig pirítsd az ízlésednek megfelelő színűre. A sütés végeztével helyezd a még forró kenyeret egy rácsra, vagy ha ez nem áll rendelkezésedre fordítsd fejjel lefelé, hogy tudjon kigőzölni. Felvágni csak akkor fogod tudni, amikor már kézmelegre visszahűlt.