Főétel
-
1 óra

Vajas jércemell borsó-répa gratinnal

Globus logo white

Hozzávalók

·  40 dkg csirkemell

·  10 dkg vaj

·  50 dkg burgonya

·  2 dl tej

·  30 dkg liszt

·  2 db tojás

·  1 kisebb csokor petrezselyemzöld

·  1 közepes konzerv GLOBUS Zöldborsó bébirépával

·  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A csirkemelleket ízesítsd sóval, borssal, majd ízlésednek megfelelőlen vágd vastagabb szeletekre vagy hagyhatod egészben is. Egy tapadás mentes serpenyőben a vajat hevítsd olvadásig, majd óvatosan pirítsd meg benne a csirkemelleket. Helyezd rá a felszeletelt fokhagymát, majd tedd félre tálalásig.

2. lépés

A megtisztított burgonyát sós vízben főzd teljesen puhára, majd egy villa segítségével törd össze krémesre. Add hozzá a lisztet, a tojásokat, a tejet, a finomra vágott petrezselyem zöldet és a lecsepegtetett borsó-bébirépa konzervet. Ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan keverd össze teljesen sima állagúra.

3. lépés

Helyezd a masszát kisebb sütőformákba, majd 175°C-os előmelegített sütőben sütsd 30 percig. Tálaláskor helyezd az elemeket a tányérra és locsold meg a sült vajjal.

Hasonló ínycsiklandó receptek