Előétel
-
30 perc

Kecskesajtos céklaleves

Hozzávalók

  • 20 dkg kecskesajt (süthető keménységű)
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 konzerv Globus céklakocka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint  

Elkészítés

1. lépés

A finomra vágott vöröshagymát a vajon enyhén pirítsd meg, majd add hozzá a céklakonzervet (a levével együtt).

2. lépés

Forrald vissza sűrűre, majd add hozzá a tejszínt és ízlésednek megfelelően annyi vizet, hogy leves állagú legyen (ez kb. 4 dl). Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával.

3. lépés

Egy tapadásmentes, száraz serpenyőben a kecskesajt szeleteket süsd pirosra. Tálaláskor helyezd a leves közepére a megsült sajtokat.

Hasonló ínycsiklandó receptek