Főétel
-
45 perc

Panko morzsában sült csirkecsíkok borsómajonézzel

Globus logo white

Hozzávalók

-  30 dkg csirkemell

-  5 dkg liszt

-  6 db tojás

-  15 dkg panko morzsa

-  1,3 l olaj  (ebből 1 l a sütéshez)

-  1 db lime

-  1 teáskanál porcukor

-  1 evőkanál mustár

-  1 db kicsi Globus zöldborsó konzerv

-  só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

Három darab tojás sárgájához add hozzá a mustárt és egy habverő segítségével keverd simára. Vékony sugárban, folyamatos kavargatás mellett add hozzá olajat. A lecsepegtetett zöldborsó konzervet botmixer segítségével turmixold teljesen simára. Add hozzá a majonézhez, ízesítsd sóval,borssal, porcukorral és a lime kicsavart levével. Tedd hűtőbe pihenni.

2. lépés

A csirkemellet vágd fel ízlésednek megfelelően csíkokra, ízesítsd sóval, borssal. Forgasd bele először lisztbe aztán a felvert tojásokba, végül a panko morzsába. Kb. 180 °C-os olajban süsd aranybarnára, majd hagyd lecsepegni.

3. lépés

Tálaláskor a majonézt tedd egy kínáló tálkába és helyezd mellé a forró csirkemell csíkokat.

Hasonló ínycsiklandó receptek